Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.07.2016 11:24:04 - Jana Smrčková

referendum

Vážený pane Vich, souhlasím se vším, co jste zde napsal. Kolik hlasů (%) by SPD ve volbách potřebovala, aby konečně mohla prosazovat svoje návrhy zákonů? Dle různých průzkumů se řadíte téměř pod 5%, čemuž ale většina občanů nevěří a v různých diskusích a forech se vyjadřuje ve Váš prospěch. V jedné anketě na internetu jste dokonce byli jasní vítězové! Děkuji za odpověď. Jana Smrčková.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.07.2016 18:00:02 - Ing. Radovan Vích
 Dobrý den paní Smrčková a děkuji za Váš dotaz. Předně bych Vás chtěl upozornit na skutečnost, že průzkumy veřejného mínění jsou zpravidla placeny politickými stranami - tedy zadavateli. Výjimku tvoří instituce jako třeba ČT, ale vždy je průzkum volebních preferencí placený zadavatelem. Jestli si zadavatel přeje nějakým způsobem výsledky ovlivnit. ve svůj prospěch nechám na Vašem uvážení. SPD považuje za poměrně reálné a objektivní průzkumy volebních preferencí společnosti SANEP. Jsme politická strana, která má okolo 10 tisíc členů a žadatelů o členství a tím pádem se můžeme řadit mezi prvních 5 politických stran a hnutí co se týká členské základny. To také o něčem vypovídá. Zatímco ostatní politické strany mají peníze, my  máme internet a facebook a spoustu aktivních příznivců. Co se týká aktuálních volebních preferencí, tak v závěru června 2016 společnost SANEP uveřejnila průzkum krajských volebních preferencí, kde se SPD pohybuje v rozmezí od 3,9% až po 6,8%. Nutno dodat, že bez koaličního partnera, kterým je v 11 krajích Strana Práv Občanů. Pokud by tedy došlo, i vzhledem ke stále vzrůstající popularitě Prezidenta Miloše Zemana, k součtu volebních preferencí v rámci jednotlivých krajů s SPO, potom řada krajů by zřejmě atakovala pomyslnou 10ti % hranici v rámci krajských voleb. Osobně jsem přesvědčen, že je to reálné v řadě krajů a tyto počty budou ještě vzhledem k blížícímu se datu krajských voleb narůstat. Naším cílem v rámci SPD je však primárně dosáhnout úspěchu ve volbách do PS PČR v roce 2017. Jakýkoliv výsledek nad 5ti% hranici při volbách do PS PČR je u nové politické strany úspěchem, ale samozřejmě má SPD ambici vyšší. Pokud by tedy došlo k překročení této hranice zásadním způsobem, řekněme na dvojnásobek, potom je již skutečně možnost SPD podílet se zásadním způsobem na tvorbě nových a úpravě stávajících zákonů ve smyslu Programu SPD velká.  K tomu ale potřebujeme, aby lidé vstali od facebooku a přišli k volbám a tím vystavili vysvědčení stranám typu ČSSD, ANO, KDU-ČSL, ODS a TOP09 třeba tím, že se rozhodnou pro SPD. Hezký den.