Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.07.2016 16:58:21 - kavaz

Seznam nesvobody

Co zamýšlíte se sezname nesvobod? Co s ním jako pozice zmůžete? A vhledem k tomu, že vzniká až teď, myslíte si, že jde už do tuhého? Nebo proč jste s ním nepřišly už dříve a budete ho rozšiřovat? A potom, kdo o položkách seznamu rozhoduje? Někdo třeba vnímá jako svobodu zapálit si cigaretu všude jiný zase to, že nemusí kouř dýchat...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.08.2016 9:59:19 - Ing. František Laudát
Seznam nesvobody je silným upozorněním občanům, co je prioritou současné vlády. Ještě nikdy po roce 89 nedošlo k osekávání osobních svobod v rozsahu, který činí současná vláda. Lidé vnímají jednotlivé zákony, ale my jsme chtěli nabídnout širší přehled. Proč až teď? První materiál tohoto druhu jsme distribuovali na Národní třídě loni 17. listopadu. Mezitím se seznam zákonů dramaticky rozšířil. Nyní řada zákonů nabyla účinnosti, nebo je v závěrečné fázi schvalování. O položkách se diskutuje na  předsednictvu TOP 09, jsou vybírány prioritně ty s velkým rizikem  zneužívání. Musím Vám sdělit, jelikož jsem spoluautorem tohoto seznamu, že v pracovní verzi jich bylo mnohem více. A to nemluvím o podzákonných normách. tam je situace ještě horší. problematika kouření v seznamu není.