ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2016 15:26:21 - Kamil z Prahy 5

Není to naopak?

Čím méně státu tím lépe? Nemyslím tím samozřejmě jen ve zdravotnictví, ale snad ve všech oblastech.
Vaš citát z článku: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/-Senator-Valenta-Stat-diskriminuje-pacienty-ze-Zlinskeho-kraje-445690
,,Do financování zdravotní péče je nutné „vtáhnout“ stát"

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.07.2016 11:43:16 - Ivo Valenta

Dobrý den,

určitě, jestliže je v ČR ale stále stát subjektem, který garantuje zdravotní péči, pak nemůže od problému dávat ruce pryč a pokud jsou obyvatelé Zlínského kraje v oblasti zdravotní péče dlouhodobě diskriminováni a poskytování kvalitní a moderní péče stagnuje, pak by měl stát pomoci a jedno, jakým způsobem. Zatímco ve většině krajů na vrcholku péče o klienty stojí státem financovaná zdravotnická zařízení, ve Zlínském kraji je to nemocnice, vlastněná krajem, který nemocnici zadlužil tak nehorázným způsobem, že to začínají pociťovat především pacienti stále ve větší míře. Chceme pomoci změnit systém financování, aby byl transparentnější, pak je klidně možné, že nemocnice státní pomoc již potřebovat nebude. Již několikrát jsem si mohl ověřit, že systematický a intenzivní tlak se vyplácí a že i zdánlivě neřešitelné záležitosti mohou skončit pozitivně. Příkladem je uherskohradišťská věznice, kdy se podařilo rozhýbat pražská ministerstva a zajistit prostředky na rekonstrukci. Jsem proto přesvědčen o tom, že ani v případě zdravotní péče v našem kraji nesmíme rezignovat.

​S pozdravem

Ivo Valenta