Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2016 23:48:01 - křišťálová koule

Rychlost jako blesk

Dobrý den. Po útoku v Mnichově , v době, kdy bylo město uzavřeno a ještě se mluvilo o pravděpodobnosti více prchajících útočníků v rámci zpravodajství TV krátce před půlnocí krom jiného padla věta že Pokud nás Německo požádá,můžeme začít s kontrolou na hranicích. Nejsem odborník na bezpečnost, ale když k útoku došlo cca v 18 hod, nazvala bych to "operativní rychlost jako blesk", zvlášť když z Mnichova do Plzně je to nějakých 3,5 hod a do Prahy něco málo přes 4. V době kdy se uvažovalo o kontrolách na českých hranicích už mohl útočník klepat na dvěře TV studia. Být útočníky nějaké opravdu drsné komando, také by byla rychlost t reakcí tak strhující?
A pro pos.Jako policista máte zkušenost. Kolik toho vidí a slyší motprizovaná hlídka při nočním průjezdu vozem ulicemi - vesnicí, či sídlištěm? Já osobně toho vidím pramálo a slyším ještě méně., Nebyl by jiný typ hlídkování efektivnější?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2016 14:43:07 - Mgr. Stanislav Huml
 V rámci Schengenského prostoru je volný pohyb osob přes vnitřní hranice EU. Pamatuji dlouhé kolony na hranicích před vstupem. Pokud dnes kontroly na hranice vracíme, pak jen při operativním pátrání po pachatelích trestné činnosti. A útvary v pohraničních oblastech je zajišťují vlastními silami. Operativně jsme schopni začít na čáře pátrat téměř okamžitě. Pátrání však bude vždy po konkrétních osobách, autech. Vlnu projíždějících aut, autobusů a nákladních vozidel nejsme schopni kontrolovat celou. I když byly kontroly v minulosti plošné, účinek - tedy vypátrání osob nebyl 100%.