Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.07.2016 19:31:11 - 1ANDY

Prosím o odpověď, proč chcete přidat od listopadu i úředníkům, copak to je nějaká ohrožená skupina lidí?

Naprosto souhlasím s přidáním peněz lékařům, učitelům, zvlášť hasičům, policistům ale můžete mi prosím vysvětlit, proč úředníkům? To je ve státním rozpočtu tolik peněz navíc?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.08.2016 13:53:27 - Andrej Babiš

Je to velmi jednoduché. Bez úředníků by stát nefungoval, nefungovalo by ani zdravotnictví, ani školství, ani bezpečnost ani sociální věci, bez úředníků by nikdo nedostal důchod ani přídavky na děti… Představa, že úředník je něco jako parazit, má kořeny hluboko v učení o třídním rozdělení společnosti, a nemá s realitou nic společného. Stejně neužitečný jako špatný úředník bude i špatný učitel nebo policista. Stát potřebuje kvalifikované a motivované zaměstnance a soupeří o ně na trhu práce se soukromým sektorem. Tam platy kvalitních a kvalifikovaných lidí rostou. Soukromé firmy poskytují svým lidem další výhody, kterým stát nemůže konkurovat. Práce pro stát je pak málo přitažlivá. Nemůžeme čekat, až stát nebude schopen zajistit své funkce, protože mu budou chybět právě úředníci! Tím se ale vůbec nepřimlouvám za nárůsty jejich počtu. Při zřizování nových míst musí být stát maximálně obezřetný a stejně jako soukromá firma zvažovat, zda požadovanou činnost nelze zajistit jiným efektivním způsobem.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE