Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2016 16:02:38 - žula

Ukrajina opět na pořadu dne

Prý je zase dusno mezi Ruskem a Ukrajinou. Je to pravda? Myslíte, že Putin, povzbuzen spoluprací s Erdoganem, zaútočí na Ukrajinu? Není pro nás toto spojenectví (Ruska a Turecka) nebezpečné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.08.2016 14:55:43 - Ing. František Laudát
Domnívám se, že vyostření situace na Krymu s návštěvou Erdogana v Petrohradu nesouvisí. O skutečné motivaci Putina hrotit rusko-ukrajinský konflikt  můžeme jenom spekulovat. Možná to souvisí s rozpaky nad fungováním Krymu jako součástí Ruské federace. Krym je bez Ukrajiny stále fyzicky oddělen a potýká se s řadou fatálních problémů. Proto možná chce Putin vyvolat konflikt a ovládnout přístup přes ukrajinské území. V tomhle však už šanci promarnil a její recyklace by byla velkým mezinárodním hazardem. Druhou možností je, že skutečně došlo k nějaké potyčce, ale zesílením jejího významu se snaží Putin  získat  záminku pro další kroky. Dokážu si představit, že to celé může být zorganizováno jako provokace z ruské strany. A další možností, která mě napadá, je, že se poslední dobou lidé v Rusku stále více koukají po tristním stavu ekonomiky , a proto je třeba řinčet zbraněmi. Nakonec si dokážu představit, že Putin testuje Evropu a USA, kam až může zajít a zda se od nás ozve důrazné varování, nebo jestli jsme "unaveni" válkou na východě Ukrajiny a ponořeni do vlastních problémů. V každém případě, jelikož je konflikt stále ve velmi nebezpečné fázi, je to hra s ohněm.