Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.04.2012 13:03:08 - ZKopretinka

NEbydlící podnikatelé

Pane Novotný, zajímalo by mě jak se tváříte na dnešní tzv.podnikatele, kteří vlastně nic nevlastní , trvalé bydliště mají na obecním či městském úřadu, a to nemluvě o dluzích, které neplatí. Avšak vesele podnikají, zakládají si firmy s.r.o. ve kterých se opravdu točí celkem velké peníze, ale stát a věřitélé nevidí ani korunu ……. K tomu mě doslova dráždí, že všichni vymýšlí reformy a křičí jak si máme utahovat opasky a s tímhle nikdo nic nedělá - jaké řešení by jste navrhoval ????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2012 15:20:07 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Dobrý den

Majetková přiznání, to je vcelku jednoduché.

Majetkovým přiznáním každoročně vidíte, kolik čeho kdo má, kolik průběžně meziročně získal či pozbyl. Pokud někdo podniká legálně a má i legální zisky, nechť si je legálně užívá a budiž mu přáno, tak je to správné. A když k tomu dává práci i dalším lidem – tak to je přesně to, co každá země, nejenom Česká republika potřebuje.

Druhou věcí k tomu přináležející je finanční kontrola, víte, nástrojů kontroly má tato republika, tento stát dost, otázka zní, jak jsou využívány. Zda jsou využívány v plném rozsahu pravomocí a zda vůbec mají možnost do důsledku kontrolovat to, co mají, zda jim někteří nevytvářejí stále dokola mnohými novelami zákonů, předpisů, nařízení a vyhlášek takové prostředí, že z toho mají zamotanou hlavu. Nakonec, nenapadlo vás někdy, že mnohé kontroly jsou dražší ve svém důsledku než samotná kontrolovaná záležitost či skutek? Ono to tak mnohdy je.

Nyní je módní záležitostí přepočítávat dluh této republiky na 1 obyvatele?

Proč?

Copak tito obyvatelé dluh zavinili?

Ano, dá se na to odpovědět tak, že jsme si žili všichni nad poměry, ale nad jaké poměry si žije normální občan?

V neposledku – vzpomenu-li si na rok 1997, vybaví se mi ono Klausovské „utahování opasků“ v mnohých podobách jsme to slýchávali často a již to slyšíme znovu. Dluh ve výši více jak bilionu korun (úmyslně nepíši přesné číslo) skutečně nezpůsobili občané České republiky, ale vlády této republiky a politici, kteří řídili tento stát. Paradoxně nejvíce za dob vlády pana Topolánka. (pravicová vláda)

Na druhou stranu si ale myslím, že bychom neměli a nemůžeme tento demokratický systém zatratit, neboť je to nejlepší ze všech možných scénářů a buďme rádi i s těmi problémy za něj.

A za známého heslo, že ryba smrdí od hlavy, je třeba evolučně nikoliv revolučně začít činit změny.

Hezký den

Karel Novotný