MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.09.2016 15:04:08 - Hana Komínková

Struktura kapitační platby (2) - vše ostatní je placeno ještě k tomu a to výkonnostní platbou?

Jste poslanec, i předseda Správní rady VZP. Taky hejtman kraje. Zdá se Vám, že toto spotřebitelé zdravotních služeb (dříve zdravotní péče) opravdu nutně potřebují ze svých daní nakupovat? A kontrolujete v rámci VZP i kraje, zda tedy jsou tyto služby pacientům opravdu poskytovány? Zapisují se tyto činnosti alespoň v rámci vedení zdravotní dokumentace do zdravotních karet? A kontroluje to v nich vůbec někdo?Neměl by být problém dát do souvislosti nákup a spotřebu obvazového materiálu, injekčních stříkaček, výpisů z telefonních účtů.. Ano, dalo se to do kapitační platby, aby se to nemuselo jednotlivě vykazovat, ale jak VZP zjistí, že tato nakoupená péče je vůbec poskytována? Kolik by za takové paušálně proplacené a nespotřebovávané info pro rodinu a pacienta bylo v ČR bylo odléčeno dětí, na které dnes sbíráme víčka?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.09.2016 8:06:59 - MUDr. Jiří Běhounek
Srdečně zdravím

Předal  jsem otázky kompetentním organizacím a nejsem schopen na obrovskou sadu otázek odpovědět, protože na ně skutečně neznám odpověď. Pokud to nevyvolá, což nemůžeme vědět, další smršť otázek, můžete tam odpověď dát.Sice je neuspokojíme ale nešť.

S přáním pěkných dnů

MUDr. Jiří Běhounek

hejtman Kraje Vysočina