Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.09.2016 13:31:35 - Emili

Důsledky německé politiky

Má otázka je spekulací, ale prosím o vyjádření. Merkelové zvoní umíráček a pokud bude za rok kandidovat je asi malá pravděpodobnost, že post kancléřky uhájí. Co by se ale stalo, kdyby se k moci dostal někdo s opačným názorem na uprchlíky, než má ona? Myslí Německo na důsledky své stávající politiky? Nebude muset nést za jednání Německa odpovědnost celá EU? Přeci jen jde o jednu z nejmocnějších a největších zemí Unie.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.11.2016 11:24:35 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

 Dobrý den,

děkuji za dotaz. Souhlasím s vámi. Kancléřka Merkelová, reálná vládkyně Evropské unie,  je podle mého názoru, přestože se nyní snaží svoji proimigranstkou politiku změnit, skutečným nebezpečím pro evropskou budoucnost. Stále má však v německé společnosti dostatečně silnou podporu, a proto mně nijak nepřekvapila její současná kandidatura na post kancléře v příštím roce a má paradoxně , podle mého, dost velkou šanci post opět získat. Možná bude ve skutečnosti menším zlem, neboť, pokud by uspěl další možný kandidát na německého kancléře, současný předseda Evropského parlamentu Martin Schulz, dočkali bychom se možná politiky, proti které je dnešní merkelovské multi-kulti jen slabým čajíčkem.