Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.09.2016 19:57:32 - duchodcejan

Dotace, nebo rozkrádání ?

Znám firmy, kde víc než 50 lidí dělá za minimální mzdy a pak jdou na sociálku, aby je doplatili. Přitom zisky firem jsou ročně kolem 30 milionů korun. Proč podle zisku nenařídíte firmám zaplatit své zaměstnance - a musí je následně dotovat stát ??? Tímto stát nepřímo dotuje soukromé firmy - nebo se jedná přímo o rozkrádání sociálních dávek firmami ?
Bohužel se nejedná o sociální projekt - tato praxe je běžná v oblastech s vysokou nezaměstnaností. Za odbornou práci dostanou v Ostravě třeba 80.- Kč , v Brně nebo v středo-, nebo jihočeském kraji 150.- Kč ! Podnikatelé sprostě využívají nezaměstnanosti. Pro jednotlivé druhy odborné práce neexistuje žádné minimum !

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2016 10:19:20 - Tomio Okamura
Dobrý den,máte naprostou pravdu - my tohle chceme řešit návrhem novely zákona o minimální mzdě, kdy by byla jiná minimální mzda u drobného živnostníka nebo malé firmy, zatímco u větších firem by zaměstnanci měli zákonný nárok na podíl ze zisku tak, aby velké bohaté korporace neparazitovaly na laciné lidské práci - ono to mj. vede i k tomu, že tyto firmy raději zaměstnávají cizince z chudých zemí, než aby slušně zaplatili našim občanům. Přeji, ať se Vám daří.Tomio Okamura