JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.09.2016 13:32:54 - Korálek

radikální....

Proč se nezmění zákon, aby bylo nezákonné i šíření ideologie, když je v rozporu s ústavou a našim právním řádem? Prý to tak není. Není to nebezpečné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2016 14:37:08 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Trestní zákoník zná trestné činy, které by takové jednání postihovaly, např. §§ 355 a 356 TZ, ale policie a státní zástupci takové jednání nestíhají. Proč? To já nevím. Stejnou otázku si, se znalostí některých kauz, kladu také. Možná to je pro bagatelizace jednání, možným důvodem může být značné zatížení Probační a mediační služby či přeplněnost věznic, ale důvodů může být i více. V každém případě je to spatně a časem se to může vymstít. Je to nebezpečné! Pokud na to však poukážete dostanete vždy stejnou odpověď. Nezávislost, nezávislosti policie, státních zástupců i soudů. Pomoci by mohla média, ale ta mají zájem jen kauzy, kde stříká krev nebo kauzy známých osob. Toto je pro ně bagatelka, hloupost. Bohužel.