Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.10.2016 12:16:05 - chees

maďarské referendum

Jak hodnotíte výsledek? Jedna věc je totiž skutečnost, že téměř všichni hlasující byli proti kvótám, ale referendum bylo pro nízkou účast neplatné? Kdo je podle vás tedy vítěz, pokud vůbec je? A není tohle riziko, které je reálné i u nás? Stačí se podívat na to, kolik lidí chodí k volbám

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.10.2016 19:57:22 - Ing. René Číp
Je otázkou jaký mělo to referendum vůbec smysl. Definice otázky i vedená kampaň před referendem byly jednoznačně směrovány k zamítnutí kvót. Povinná účast minimálně 50% občanů překročena nebyla, je však realitou, že kdyby přišlo k referentu třeba o 10% občanů více a všichni by kvóty podpořili, tak je referendum platné a zamítavé stanovisko by jasně dominovalo.
Kdo je vítěz? Podle mě nikdo. Jen Viktor Obrán si otestoval, jakou má podporu. Těch 35 - 40% hlasů občanů by mohl získat se svou stranou i v parlamentních volbách. A to by i při vysoké účasti kolem 70% voličů mělo stačit k obhájení pozic.