Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.10.2016 15:35:34 - MikiZ

Krajské volby:Jihomoravský kraj

Proč se největší souboj ANO a ČSSD odehrává v Jihomoravském kraji? Je něčím jiným než hejtmanem výjimečný oproti jiným krajům? Kdyby šlo o Prahu, tak to chápu. Takhle mi přijde, že se ANO snaží zbavit Haška a pak bude chtít oslabit-zničit i druhé křídlo ČSSD. Mám pravdu? Nebo co stojí za tak vyostřenou kampaní v kraji a jak podle vás dopadnou volby v kraji?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.10.2016 22:43:53 - Ing. Jiří Petrů


Dobrý den a poděkování za dotaz. Odpověď je nasnadě. Dva měsíce před krajskými volbami mělo hnutí ANO na Jižní Moravě v průzkumech skoro poloviční preference než ČSSD, která zde má tradičně silnou podporu. Navíc ČSSD postavila poměrně dobrou kandidátní listinu, s výrazným a známým lídrem a se zkušenými, i mladými, komunálními a krajskými politiky, kteří nemají za sebou žádné velké skandály. Hlavně však ČSSD má dlouhodobý konzistentní program pro velkou část společnosti. Analytické oddělení ANO správně vyhodnotilo, že pozitivní kampaní, se slabým, nevýrazným a nezkušeným lídrem úspěchu nedosáhne. Proto se rozhodlo pro negativní, dehonestující kampaň proti lídrovi ČCSD. Tuto metodu už ANO mimochodem úspěšně vyzkoušelo při komunálních volbách v Brně a proto se ji rozhodlo zopakovat. Zahájilo dělostřeleckou přípravu útokem na lídra ČSSD, šéf hnutí ANO zase vylučuje spolupráci na kraji s ČSSD atd.  Soukromomediální masáž ANO se pak soustřeďuje a hledá křídla v ČSSD a snaží se najít cokoliv, co by mohlo ČSSD oslabit. Je to klasický zpravodajský přístup od ambiciozního, politického subjektu a servilních soukromomediálních subjektů, který se bohužel odehrává v posledních letech téměř pravidelně. Zdraví Jiří Petrů