Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2016 16:08:14 - soňika

Kandidáti, strany....

Co je to za ,,modu“ že podezřelý, obvinění nebo dokonce odsouzení lidé kandidují a jsou v politice? Chcete bojovat proti korupci, ale tohle vám nevadí? Proč neschválíte nějaký zákon, který by tomu zamezil? Útočíte na Babiše a ostatní kriminálníci mají pré. Smutné je, že takoví lidé jsou napříč všemi stranami, i těmi novými – Konvička, Vitásková….

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.10.2016 11:50:31 - Ing. František Laudát
Pokud je někdo pravomocně odsouzen, neměl by vykonávat mandát. Pokud např. zastupitelstvo neodmítne mandát, mělo by zasáhnout ministerstvo vnitra a mandát zrušit. Rozhodně však není možné zrušit mandát, nebo zakázat kandidovat obviněnému či obžalovanému člověku, nebo nepravomocně odsouzenému. Pokud kdokoli není pravomocně odsouzen, musí se na něj pohlížet jako na nevinného. Opačný postup by odporoval ústavě a listině práv a svobod. Pokud je zřejmé, že kandidát spáchal nemorální či protizákonný čin, měli by především rozhodnout voliči a dotyčného nepustit ho ani do poslední volené funkce. Ale mnoha spoluobčanům zjevné prohřešky u některých nevadí, zatímco u jiných hraje zásadní roli i vylhaná pomluva. Bohužel, lidé se rádi řídí médii, ale ta velmi často fungují na objednávku konkurence. Také si zažívám vylhané útoky a lži, ale to asi každý politik.

Laudát