ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.04.2012 17:00:06 - Pravda a láska zvítězí

Členství ve Věci veřejné

Pane Hradila, zůstáváte i nadále členem VV, nebo se taky postavíte proti panu Bártovi, ačkoli ten vlastně podle mě není ničím vinen a co si tedy myslíte o kolegovi Vackovi a také o paní Peake?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.05.2012 15:44:08 - Tomáš Hradil

K vaši otázce si dovoluji trošku obšírněji zareagovat.

Po vítězných parlamentních volbách jsem byl v pozici předsedy klubu VV v Rožnově p.R. Celý klub se jednohlasně postavil za názor, že jako nový politický subjekt v parlamentu ČR, nemáme ve vládě co dělat. Měli jsme, dle našeho názoru, zůstat jen v pozici podporovatele vlády v jednotlivých krocích, které by korespondovaly s naším programem. Stát se koaličním partnerem Dinosaurů bylo pro nás nepochopitelné.

Rozhodnutí o vytvoření koalice s ODS a TOP 09 bylo důsledkem neúspěchu VV v komunálních volbách.

Silná osobnost Víta Bárty v politické straně VV byla neoddiskutovatelným faktem. Myslím si ale, že bez jeho silné osobnosti by se poslanecký klub VV rozpadl ještě mnohem dříve. Musíme si uvědomit, jací lidé se za politickou stranu VV dostali do parlamentu.

Při nedávných volbách nového předsedy VV, náš klub plně podporoval kandidaturu Karolíny Peake. Role pana Johna, jako leadera naší strany, již skončila a měl být nahrazen.  Opět se nestalo to, co jsme všichni považovali za správné. Nyní došlo k definitivnímu rozpadu poslaneckého klubu VV a vzniku platformy, se kterou osobně absolutně nesouhlasím.

Zůstávám členem VV a doufám, že se již pohneme správným směrem.

Nikdy jsem neměl jiné ambice, než komunální politiku v mém rodném městě, proto je mé rozhodování snažší než u poslanců parlamentu. Jsem si celkem jistý, že politická strana Věci veřejné již nemá šanci na další existenci v celostátním měřítku, ale jsem optimista, třeba se stane zázrak. Já jsem do VV vstoupil s jasným cílem, dělat komunální politiku na principech volebního programu VV. O to se snažím i dnes :-) a snad nedělám moc chyb.....