Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.10.2016 14:30:39 - tomas.moukes2

Výstup z eu - zůstaneme automaticky v EHP?

Pokud aktivujeme vystoupení z eu a nedohodneme se na budoucím uspořádání, po dvou letech automaticky vystupujeme - zůstali bychom v tom případě v EHP nebo ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2016 13:29:15 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Já osobně bych byl pro vstup do EFTA – organizace, která je založená čistě na volném obchodu. Organizace, která nepotřebuje vysávat ze svých členů obří členské příspěvky, aby je pak nesmyslně přerozdělovala vybraným zemím formou nefér dotací… Organizace, která nepotřebuje regulovat životy lidí ve svých členských zemích.

Mimochodem – pokud by na podobném principu fungovala EU (ale opravdu čistě na principu volného pohybu služeb, zboží, kapitálu a lidí, bez byrokracie, regulací a nesmyslných dotací jen pro někoho vyvoleného) budu první, kdo bude hlasitě chválit a obhajovat EU a prosazovat setrvání naší země v ní.

Jestli bychom automaticky po vystoupení z EU zůstali členem EHP, je otázkou. Ptal jsem se na názor Evropské komise, její odpověď najdete zde:

http://www.petrmach.cz/postoj-komise-k-clenstvi-v-evropskem-hospodarskem-prostoru/

Postoj Komise je takový, že by to záleželo na dalších jednáních.