PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.10.2016 20:34:41 - Adam Stříbný

Patří Česko na západ nebo na Východ?

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se Vás zeptat na jednu záludnou otázku, která se týká České Republiky. Myslíte si, že Česko patří na východ nebo na západ? Shrneme si hned několik faktů. Jelikož patříme do NATO, tak by někdo hned řekl, že jsme stát západní, tak nás samozřejmě řadí i OSN, ale pokud by jsme se podívaly na zeměpisné souřadnice, zjistíme něco jiného, podle nulté rovnoběžky by hranice východ-západ měli být až někde na hranicích se Španělskem, samozřejmě všichni víme, že takhle se to už dávno nerozděluje. Myslím si, že se to spíše rozděluje podle kultury, no ale tady je ta otázka, ODS nás řadí na západ (asi si myslí, že všechny západní země jsou ve všem vyspělejší než země východní), ale pokud se podíváme do české kultury, zjistíme, že jsme země slovanská, a víme přece, že hlavní slovanská země je Rusko. Některé strany se snaží, aby jsme byli za každou cenu zařazeni na západ, je to ovšem vzpurné, zajímal by mě na to Váš názor.

Předem děkuji za odpověď :)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2016 11:13:50 - PhDr. Miroslav Sládek
 Dobrý den a děkuji za dotaz.Když nebereme v úvahu zeměpisné pojmy, tak jsme především a jedině zemí středoevropskou. Pro ovládnutí každé říše je přitom ideální, aby poloha řídícího centra byla skutečně v centru. Takže již svojí polohou jsme předurčeni hrát důležitou roli ve vývoji společnosti. A vždy v minulosti to tak bylo. Sámova říše, Přemyslovci, husitské hnutí, iniciativy za sjednocení Evropy dávno před EU, atd.Nemusíme se nikam řadit, my jsme my. Jde spíše o to, aby se náš národ probudil a začal svoji výhodnou polohu a dějinné zkušenosti využívat a ne se nechat oblbovat koblihou a pořád čekat na nějakou spásu nebo spasitele zvenku.A jako naprosto suverénní stát nemusíme podlézat ani Západu ani Východu, natož Asiatům. Rovnocenná spolupráce se všemi, podle toho, jak je to pro nás výhodné a co nám to přináší.Zatím jsme bohužel ve vleku skupinek rádoby politiků, kteří se řídí pokyny svých chlebodárců a tím má na mysli kompletně celé současné vedení České republiky.