PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2016 9:50:27 - Maftík

Socialistický program?

Dobrý den pane předsedo
Bavil jsem se s jedním chytrým kamarádem o Vašem programu. On s ním v mnohém souhlasí (body jako EU, imigrace, NATO, zrušení senátu, ...), ale v mnohém také ne a stručně by se jeho nesouhlas dal vyjádřit tvrzením, že váš program je v mnohém příliš socialistický. Především co se týče různých státních dotací - zemědělství, školství zdarma (ve skutečnosti placené z našich daní, neprůhlednost skutečných nákladů státních škol) atp. Navíc se domnívá, že peníze získané/ušetřené realizací vašeho programu vystoupením z EU, snížením platů státních zaměstnanců, zrušením ministerstev a senátu atp by stejně nestačily na uhrazení nákladů, které realizace vašeho programu vyžaduje. Jak byste na to odpověděl? Myslíte, že je možné např. zemědělství, ale i jiné oblasti, udržet zcela bez státních dotací?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2016 11:05:08 - PhDr. Miroslav Sládek
 Děkuji za dotaz,peněz získaných tak, jak navrhujeme by bylo dostatek pro realizaci našeho programu. Ten není rozhodně socialistický, ale každý rozumný člověk musí uznat, že bez státních dotací třeba v zemědělství to nepůjde, již také s ohledem na fakt, že všichni konkurenti z ostatních států unie jsou dotováni. To by musely dotace skončit najednou v celé unii.Samozřejmě takové oblasti, jako třeba státní školství jsou nenahraditelné a právě s ohledem na to, že jsou státní, je samozřejmě stát musí dostatečně financovat. Jak jinak zajistit vzdělání dětí a mádeže, jejichž rodiče nejsou multimilionáři. Prostě takový je život a zatím lepší řešení nemáme. Jestli má váš přítel zájem, tak se do propracování našeho programu pro příští parlamentní volby může zapojit, bude vítán.