prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.05.2012 10:58:31 - Vesman

Ano, nabídka služeb ve veřejné železniční dopravě se u nás cestujícím zhoršuje

"Jezdí komerčně, nedělají to jako službu. Dají tam čtyři vagony, lidé na Moravě je přes internet obsadí a pak nemají důvod zastavovat. Toto jsou služby k ničemu. Vyzobají si jen to, co jim přinese zisk."

Pane poslanče, nechtěl jste náhodou původně kandidovat na kandidátce ČSSD či KSČM? Jejich názory jsou vám evidentně bližší.

Miloš


Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.02.2013 11:04:51 - prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D.
Vážený pane Miloši nespletl jsem si kandidátku, pouze stát se musí chovat jako odpovědný a řádný správce v nabídce veřejné osobní dopravy, tak jak je to obvyklé ve vyspělých zemích. Nejvyšším správním úřadem je Ministerstvo dopravy ČR a to musí přistupovat ve věci uspokojení poptávky ve veřejné osobní dopravě shodně a rovně k potenciálním zákazníkům. V našich podmínkách se skutečně zhoršuje cestujícím nabídka služeb ve veřejné železniční dopravě vstupem externích dopravců.
Pro pochopení, stát má povinnost zajistit osobní dopravu ve veřejném zájmu, tj. do zaměstnání, škol, k lékaři a na úřady. Proto ve vyspělých zemích nejvyšší správní úřad uzavírá s externím poskytovatelem memorandum, že nezhorší podmínky veřejné osobní dopravy pro cestující, tzn., že bude zastavovat jak si cestující přejí nebo je pro ně obvyklé. Nejlépe to mají vyřešené ve Švýcarsku, kde je využíván všemi dopravci tarifní svaz a jednotný jízdní doklad, který tedy platí ve všech vlacích.