Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.10.2016 9:20:18 - M.Pošarová

Potravinová soběstačnost - vyhazují se peníze(750 mil.) na sociální inženýrství, které nikoho neživí !!!

Dobrý den,
chci se zeptat, proč není lépe chráněn náš trh - třeba netarifními opatřeními...??? A jak pracujete na tom, abychom si sami vystačili - podporou zemědělců a hospodářů. A stačí ta podpora na to, aby jsme nebyli válcováni zahraničními potravinami? Pokud to nestačí, proč nepřijmete jiná opatření?
Neměli by se peníze z " genderovských a jiných orwelovských projektů sociálního inženýrství" přesunout pro naše zemědělství???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.11.2016 21:39:23 - Ing. Marian Jurečka
Pěkný den, přál bych si, aby Češi kupovali kvalitní české potraviny. Jak jste již uvedla, ve strategii Ministerstva zemědělství 2030 uvádíme, že máme na to být, alespoň v základních komoditách, soběstační. Jak to řešíme? Aktivně! Výčet podpor by byl dlouhý, zkuste se ale třeba na některé aktuální dotační tituly podívat na eagri,cz, na náš web. Potraviny ze zahraničí nás možná válcují, ale šáhněme si do svědomí - díváme se všichni na zemi původu, když potraviny nakupujeme? Máme vše ve svých rukou. Kupujme české výrobky a podpořme tím naše zemědělce. Pěkný den.