Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.10.2016 10:44:32 - Evropa v čudu

Dárek Sněmovny k 28. říjnu. Zrušení demokracie přes agenta-provokatéra

Přečetl jsem si článek http://news.e-republika.cz/article3743-Darek-Sněmovny-k-28-řijnu-Zrušeni-demokracie-přes-agenta-provokatera , podle kterého Sněmovna schvaluje věci, které nás vrací do doby dobrého vojáka Švejka a do praktik tajného policisty Bretschneidera. Je možné, že Sněmovna nám připravuje taková svinstva?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2017 13:59:53 - Tomio Okamura
Dobrý den, nejsem specialista na trestní právo, ale pokud vím, tak návrh umožňuje agentům beztrestně se zčásti podílet na trestné činnosti, přičemž ale cílem jejich konání musí být konečné odhalení teroristické skupiny. Myslím, že to je ve své podstatě detailněji a cíleněji zpracovaný po léta platný paragraf o krajní nouzi, který každému občanovi odpouští spáchání trestného činu, pokud jeho spácháním odvrátil větší hrozbu, než byly následky jím spáchaného trestného činu. V případě terorismu musí agent, který se infiltruje do teroristické skupiny, na oko souhlasit s terorismem, musí se podílet např. na přípravné činnosti atd., aby získal důvěru a měl čas a prostor na odhalení maxima z teroristické sítě. Agent samozřejmě nesmí vraždit ani se osobně na trestné činnosti obohacovat a svou práci koordinovat se svým velením. Článek, který zmiňujete, je dost zmatený, takže se mi ho nepodařilo přečíst celý - ale pokud správně chápu, autorovi vadí, že zákon umožní infiltrovat agenty i mezi anarchistické skupiny.Na to bych měl jediný recept - anarchisté se musí vzdát násilných činů a pak je doufám přestane policie považovat za teroristy. Primární cíl anarchismu - svoboda a rovnost - je naprosto legitimní a je dost hloupé tyto cíle prosazovat násilím nebo ničením.S pozdravem Tomio Okamura