PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2016 20:58:52 - Maftík

Švýcarsko

Dobrý den pane předsedo
Chtěl bych se vás zeptat na Váš názor na Švýcarsko, především na jeho zákony a různé státoprávní záležitosti. Máte o nich přehled? Některé strany u nás (Svobodní, Alternativa pro ČR) totiž, zdá se, ke Švýcarsku s obdivem vzhlížejí a chtěly by se jím v politickém a ekonomickém smyslu inspirovat. Co v politickém smyslu na Švýcarsku oslovuje Vás a s čím byste naopak nesouhlasil?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2016 12:44:00 - PhDr. Miroslav Sládek
 Dobrý den,Švýcarsko je hodné obdivu, i když my jsme měli významný státoprávní celek ovlivňující evropskou i světovou politiku již v době, kdy Švýcaři běhali zahalení v kožešinách a mydlili se navzájem v horských údolích. Sympatický mi je rozsah možností jak ovlivňovat politiku prostřednictvím referenda. Výborná je nejen silná neutrální armáda, ale i fakt, že záložníci mají zbraně doma. To by se v této době mohlo velmi hodit.Inspirace jistě, ale aby to nedopadlo jako vždy v naší zemi. Hurá pro inspiraci do Paříže, až nás hodili v Mnichově přes palubu, hurá pro inspiraci do Moskvy a ještě dnes jsme se z toho nevzpamatovali a především nám vládnou neobolševici a to jen díky tomu, že jejich otcové již zemřeli, jinak by tady byl Bilak a spol. dodnes. Viz Babiš. Potom hurá pro radu do Berlína a dnes máme z jejich vítačské politiky těžkou hlavu.Máme bohatou historii, máme i tu a tam nějaký hrdinský skutek, tak můžeme sice čerpat inspiraci všude ve světě, ale především, a už konečně být sami sebou.