PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2016 21:19:10 - Adam Stříbný

3. Světová Válka

Dobrý den pane doktore. chtěl bych se Vás zeptat, co si myslíte o současné situaci USA-Rusko. Jak víme, USA a NATO se snaží přiblížit co nejvíce k hranicím Ruska (viz. Ukrajinská krize), Rusko vyvíjí novou nukleární zbraň, Putin však popírá, že by Rusko napadlo USA, ale proč se tedy 70 000 000 Rusů připravuje na válku? A co teprve volby Amerického prezidenta, podle Trumpa bude válka, pokud Clintonová vyhraje. Česko je v NATO, takže by v případě války bojovalo asi proti Rusku. Ale v ČR a SR je tolik asociací a stran, které NATO netolerují, vznikali by demonstrace atd. Co si tady o tom myslíte? Jak by se chovalo v případě války ČR? A co si myslíte o Putinovi?
P.S: Před dvěma týdny jsem na E-mail sekretariátu odeslal zprávu o té Republikánské Mládeži, zatím mi nikdo neodepsal.

Předem Děkuji za odpoveď :)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2016 12:30:18 - PhDr. Miroslav Sládek
Dobrý den,popisujete velmi přesně současnou situaci, která nemá daleko ke studené válce. Problém je v tom, že zatímco tehdy byla situace v bipolárním světě naprosto přehledná, dnes je to džungle. Kolik od té doby přibylo třeba zemí, které disponují jadernými zbraněmí. Kolik válek v současné době probíhá. Kolik režimů se dnes přes pád Sovětského svazu hlásí ke komunismu. Z Číny se stala světová velmoc číslo 1 a Spojené státy jsou vyloženě na ústupu. Dnes může třetí světová válka vzniknout mnohem snadněji než před několika desítkami let.Samozřejmě bych byl rád, kdyby zvítězil Trump i když i tady bych měl výhrady. On nikdy nežil v reálném světě a ani jeho první dáma, kterou si může nahou připíchnout kdokoliv do šatní skříně není tíím nejlepším. I když Clintonovi jsou stejní neli horší, spíše mi to připadá jako výběr mezi špatným a ještě horším.Pokud bude v naší zemi revoluce, tak poslední, až již vypuknou všude kolem (jenom historická zkušenost, nic víc). Rusové nejspíše potřebují pevnou ruku, prostě každý národ potřebuje něco jiného, ale jinak jsou si v mnohém Rusové i Američané podobní až moc. Takže Putin dělá co může dělat v daném čase, místě a s materiálem, který má k dispozici.  Co se týká RM, tak se bude definitivně zahájení její činnosti projednávat na poradě vedení strany 19. 11. Hned potom se ozveme.