Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.11.2016 13:25:12 - chromozom

Jurečka a zrušená návštěva Číny

Co usuzujete o z čínské strany zrušené návštěvě Jurečky? A co si o tom máme myslet my? Jsou naše dobré vztahy ohroženy nebo se embargo vztahuje jen na lidovce?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.11.2016 8:50:26 - Ing. René Číp

Zahraniční politika je velice složitá věc a v dnešní "mediální" době to platí ještě více než za Jana Masaryka. Čína má své politické zájmy a tím, že členové naší vlády oficiálně přijímají člověka, který zpochybňuje celistvost ČLR, jdou samozřejmě proti jejím zájmům. Dalajláma sice o sobě veřejně prohlásil, že je marxista a socialista, ale stále hovoří i o nezávislosti Tibetu na Číně. Když si uvědomíme jaká byla situace v Tibetu po válce a jaká je dnes, je to neskutečný rozdíl a pokrok. Abych to dále už nerozpitvával, tak to uzavřu svým názorem, že v dlouhodobém horizontu to na naše vztahy zásadní vliv mít nebude. Ale chápu Čínu, bylo nutné varovně zdvihnout prst a pohrozit. Ministra Hermana bych v této věci nazval "diplomatickým slonem v porcelánu" a i ve věci "vyznamenání pro strýce" je jeho chování dosti bezohledné k ostatním, kteří by si podobné vyznamenání také zasloužili, jen nemají svou rodinu na ministerstvu.