Bc. Lubomír Franc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.12.2010 18:24:26 - horal

Otázku šrotovného je s odstupem těžké posoudit

Pane hejtmane, původně měla stát ve Vrchlabí fabrika Škodovky, ale nakonec bude někde na Slovensku. Četl jsem, že se nám Němci touhle cestou kapánek mstí za to, že jsme nezavedli šrotovné. Téma šrotovného už je hodně staré, ale myslíte, že jsme ho měli zavést a revanšovat se tak za šrotovné německé? Luboš

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2011 8:42:36 - Bc. Lubomír Franc
Automobilový průmysl je pro naši republiku i Královéhradecký kraj nesporně velmi důležitý. V regionu pomáhá mimo jiné výrazně snižovat nezaměstnanost a rozvíjet jeho ekonomický potenciál. Každá negativní změna v plánu investic do stávajících závodů by mě tak samozřejmě netěšila. Nechci spekulovat o možné „odplatě“, o níž píšete. Věřím, že vztahy mezi Českou republikou a Německem jsou a budou i nadále korektní a budou se odehrávat v rámci přátelské spolupráce. Otázku šrotovného je takto s odstupem těžké posoudit. Hodnotit  jeho možné přednosti či zápory by bylo opravdu jen čirou spekulací. Každá země nicméně musí v těchto případech vycházet především ze svých ekonomických ukazatelů a postupovat podle nich.