Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.11.2016 20:10:48 - Lannister

Váš boj proti svobodě slova

Dobrý den,

mám na Vás dotaz: Proč se snažíte potlačit svobodu slova tím, že předkládáte návrh zákona, který ukládá až jeden rok vězení za uražení veřejného činitele (v tomto případě prezidenta)? Tento návrh zákona je nedostatečně odůvodněn, pouze se odvolává na to, že v jiných evropských státech tento typ zákona existuje.

Nemáte na své straně žádné kvalitní argumenty a přesto se snažíte prosadit zákon, který by výrazně omezil svobodu slovu každého občana České Republiky. Vážíte si evropských liberálních hodnot a svobody projevu? Protože podle všeho to vypadá, že ne.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.11.2016 17:07:07 - Mgr. Dana Váhalová
Zákon je v podobě návrhu a ten jsem ,alespoň já,   podepsala z důvodu otevření diskuse. Diskuse o tom jaké je ve společnosti klima, jaký podíl na tom mají média, výchova  a vzdělávání ,jednotlivci . Nevadí mi  žádná kritika a už vůbec ne oprávněná, tu každý rozumný člověk zvládne a vyhodnotí. Vadí mi hrubé urážení, útoky psychické i fyzické  na jakéhokoliv člověka , což přece není o svobodě slova.                                         Něco není  správně v té naší demokracii, když jsou  napadáni  policisté, úředníci, učitelé  i prezident. Patřím  k těm , kteří jsou hrdi na svoji zemi a mám úctu k jejím symbolům . Za jeden z takových neoficiálních   symbolů  demokratického státu, považuji také přímou volbou  občany  zvoleného prezidenta. A to s ním v mnoha směrech nemusím souhlasit a mohu mít výhrady.  A pokud někdo tvrdí,  že zákon je  připraven  pouze na  ochranu  současného pana prezidenta není tomu tak.  Nemyslím si, že by ho současný prezident potřeboval.  Návrh by však měl  každopádně  sloužit k zamyšlení nad vývojem české společnosti a  nad tím co skutečně ohrožuje naši  demokracii.