JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2016 14:04:18 - Koníčková

Svoboda slova

Pan prezident, ale i jiné politici občany urážet mohou a uráží, ale občané mají jít příkladem? Trochu nesmysl ne? Navíc, pokud chápu váš návrh správně, když řeknu třeba při debatě se známým, že je prezident ... můžu jít do vězení? Není to trochu moc přísné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.11.2016 15:09:23 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Podle dotazu koukám, že jste jedna z dalších, které naše "nezávislá" média vymyla schopnost vlastního úsudku. Pokud jste návrh četla, tak v něm sama vidíte, že navrhujeme postih za přestupek a v nejtěžších formách jednání, které se v našem právu nazývá hanobení až s trestným činem. Jedná se jen a pouze o úřad a osobu prezidenta republiky, nikoli politiků obecně. Jaké jednání by to muselo být je pak vždy na posouzení úřadů a orgánů činných v trestním řízení. Nelze tedy paušalizovat, že za ten či onen výrok bude pokuta a nebo jiný trest.  

Jestli víte, obdobně jsou chráněni soudy a soudci a pokud urazíte je můžete v nejzazším případě jít do vězení až na dva roky. V přestupkové rovině jsou proti hulvátství chráněny všechny úřední osoby. Co vy na to? Věděla jste to? Myslím, že ne, ale po informační masáži médií, která až nenávidí současného prezidenta Miloše Zemana, jim naskakujete na vidle a divíte se, co to navrhujeme vrátit do našeho práva. Přeji Vám hezký den.