Ing. Pavel Čihák

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2016 14:15:59 - Koníčková

zákaz hanobení prezidenta

Proč jste vy osobně podepsal návrh komunisty, který omezuje svobodu slova? A co karikatury nebo satira, ty by na prezidenta byly také zakázané? Nebo kde je hranice? A budu moci říc na hlavu státu vůbec něco negativního? Proč vy? Co vás k tomu vedlo a vezmete jako někteří jiní svůj podpis zpět? Stále totiž věřím, že jste demokrat, nebo ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.11.2016 16:56:34 - Ing. Pavel Čihák
Už jednou jsem se k této věci vyjádřil přes PL a nemá cenu se opakovat. Satira a karikatura není to, co by se mělo zakázat a omezit. Samozřejmě vulgarita do této cesty vyjádření nepatří. Hranice, to je ten problém, který může novela řešit. Vajíčka a rajčata je protest na hranici, kameny, šibenice a zbraně za hranicí. Svobodu projevu a slova si každý vykládá po svém a největší podíl na tom má výchova a sociální začlenění. A tak se pravidla musí určitě nastavit, aby naše vybojovaná demokracie mohla fungovat bez násilí a zloby.