MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.05.2012 19:29:56 - MichalDiviš

Kapři a rybník - co s tím?

Dočetl jsem se, že navrhujeme snížit počet poslanců na polovinu. Uvědomujete si tak, že by se tak snížila i Vaše šance dostat se do PS, která nyní vypadá tak nadějně? A pokud by Váš návrh prošel, jako že si to nemyslím a považuji to za populistické ( i když by se mi to líbilo), jak by to probíhalo? Volili bychom ve volbách poloviční počet poslanců? A týkalo by se to jen poslanců nebo i senátorů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.05.2012 16:15:24 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
Ano, uvědomuji si, že by se tím snížil i počet našich mandátů, které jsou pro nás v tuto chvíli životně důležité. O této možnosti nicméně dlouhodobě diskutujeme. Jsme toho názoru, že vláda musí bezpodmínečně začít šetřit na provozních výdajích¨státu, které se (na rozdíl od sociálních výdajů) nikdy nikdo seškrtat nepokusil. Kdo chce šetřit na těch slabých, musí jít sám příkladem. O tom, zda a o kolik snížit počet poslanců či senátorů u nás probíhá intenzivní diskuse, která má své zastánce i odpůrce. Mezi odpůrci jsou pochopitelně většinou bývalí poslanci, kteří zažili práci ve sněmovně a mají pocit, že by tím zpětně dehonestovali svůj pracovní výkon...ale já bych to takto extrémně neviděl. Stát musí začít šetřit u sebe - to je paradigma, se kterým se vracíme do politiky.