JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.12.2016 12:01:43 - christof

Byl byste rád, kdyby se vrátila doba před rokem 1989?

Přijde mi, že proto dělíte vše. Když o vás v poslední době čtu, tak v souvislosti s tím, že navrhujete něco nebo někoho omezit. Proč to děláte? Dal jste nějaký návrh, který by lidem zajistil slušnější zacházení? Proč se u nás nadržuje jedné skupině na úkor jiné? Např. úředníka nesmíte urazit, ale on vás ano. Navíc všichni víme, jak to na úřadech chodí, tak proč jim to neříct přímo? Myslíte, že stěžovat si třeba u nadřízených je lepší řešení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2016 16:44:14 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Již z dotazu vidím, že zaměňujete, a myslím zcela záměrně, pojmy jako diskuse, kritika, konfrontace, satira, vulgarita a hulvátství. Vše je slovní projev vůči druhému, ale každý má jinou schopnost vzájemně se domluvit, resp. nedomluvit se vůbec a jen druhému ublížit. Nikdo nemá nikoho urážet, zesměšňovat a ani pomlouvat. Na pomluvu naše trestní právo myslí a obdobně by to mělo být i v některých případech u veřejných urážek a zesměšňování. Zatím to je možné jen v rovině práva soukromého. Slaboduchá výmluva o právu na svobodu projevu totiž končí tam, kde začíná právo druhého na ochranu cti a osobnosti. A je jen na nás, zda toto právo chceme chránit v rovině soukromého nebo trestního práva.

Říká se, že do stejné řeky nevstoupíš a to platí. O všem a pro každého. Žijeme tedy dnes, můžeme přemýšlet a popř. i konat, jak chceme žít v budoucnu a poučení či inspiraci můžeme hledat v době minulé nebo jinde.   

Věřím, že jsem vás odpovědí neuspokojil, ale mám právo mít jiný názor na věc než Vy.  Můžeme diskutovat nebo mě můžete začít urážet.