Mgr. Vlasta Bohdalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2016 11:25:02 - žluťásek

pedagogové

Myslíte, že kvalita pedagogů stojí jen na platech? Podle mě je nutné jim dát i další záruky. Jejich povolání je dost stresující.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.12.2016 10:34:35 - Mgr. Vlasta Bohdalová
Platy jsou velmi důležité, jsou svým způsobem základ, ale souhlasím s Vámi, že to není jediný nutný krok. Proto je nyní ostatně projednáván kariérní řád, proto paní ministryně tolik hovoří o potřebě uznání pedagogické práce. Stát v této rovině musí dělat všechno co je v jeho silách, ale změnu potřebujeme i ve společnosti. Dnes jsou pedagogové často atakováni velmi rozličným způsobem – ze strany žáků, ale mnohdy i ze strany jejich rodičů. Nejznámější jsou možná případy jisté agrese slovní i horší, která se vyskytuje u rodičů z tak zvaných nepřizpůsobivých rodin, ale ve skutečnosti je takového jednání daleko více. Mnozí ambiciózní rodiče mají mnohdy o svých dětech poněkud zkreslené představy a pak požadují od školy, aby tyto představy sdílela. Situace, ke kterým dochází, jsou často velmi vyostřené. A ať si rodiče sáhnou do svědomí a přihlásí se ten, kdo nikdy před svým dítětem nezpochybnil autoritu učitele nebo školy takovými těmi poznámkami, jako „to si tam zase vymysleli nesmysl, kra***“, blbost“ nebo „prostě si na tebe zasedla, krá** jedna“. V naší zemi je bohužel velmi časté, že rodiče mají pocit, že musí volit mezi vlastním dítětem a školou. A pak se, když už si věc postaví takto, pochopitelně přikloní na stranu dítěte. Což – mimochodem – významným způsobem přispívá k tomu, že povolání učitele je opravdu stresující. Skoro bych se přiklonila k myšlence, že by se nám hodila nějaká mediální kampaň na téma „Co byste, vážení rodiče, nikdy neměli svému dítěti říci o škole a učitelích“.