RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.12.2016 10:23:54 - Skála Vašek

Potraviny

Potraviny se vyhodí, a my to zaplatíme. Mají to naceněno tak aby nebyli tratní. Co s tím uděláte?
Sám jsem po 89 říkal zemědělcům, udělejte si svoje mlékárny, jen pro určitou oblast, kde nebudou náklady na dopravu vysoké. Dnes by byli vysmátí. Nikdo nechtěl riskovat, tak se dnes vozí mléko z čech na moravu a opačně. Přeji pěkný den. Václav Skála Sušice

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.12.2016 18:26:57 - RNDr. Pavel Poc
Dobrý den. Víte, na jednu stranu jsem dostal od Vás tento dotaz, na druhou stranu mi píše jiný občan této země, že si přece může za svoje zdaněné peníza koupit kolik chce jídla a když ho bude chtít vyhodit, je to jeho problém. Neplýtvat a chovat se rozumně, to podle mého nejde nikomu nařídit, lze to ovlivnit jen nepřímo a každý musí být sám přesvědčen, že se tak chce chovat. Pkud ne, bude vyhazovat jídlo schválně, třeba jako projve nějaké divné “revolty” proti systému, nebo se na to bude sapoň sám před sebou vymlouvat. A zrovna u nás doma takových lidí bude houf. K té druhé věci, lokalizace výroby je dnes docela zaklínadlo, v EU to prosazujeme a snažíme se zavádět opatření, která by to podpořila. Jenže zrovna u nás doma jsme lokalizovanou výrobu měli a drahně před vstupem do EU jsme ji sami zničili, přičemž nikdo moc nechápal, proč to děláme. Když jsme u mlékáren, dobrý příklad mám třeba z Mariánských Lázní, kde žiji. Byla tu mlékárna, měla výborné výrobky. Jenže jak se po revoluci otevřel trh, lidi sami se třásli na supermarkety a na zahraniční zboží. A tak lokální mlékárna zkrachovala, protože neměla šanci. Nikdo její výrobky prostě nekupoval. Zákaznická volba. Taky se mi to nelíbí, ale obnovovat se to bude těžko nebo vůbec.