Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.12.2016 14:23:00 - kampanus

Proč schvalujete existenci amerických základen v Japonsku

Pane Okamuro,
včera jsem Vás sledoval na ČT 24 kde jste řekl, že jen nutné v zájmu bezpečnosti Japonska, aby v této zemi zůstala americká okupační vojska. Jste tak naivní, že si myslíte, že ta vojska jsou tam pro ochranu Japonska ? Vy si nemyslíte, že Japonsko je nepřítelem Ruska ? Vám nevadí, že japonskou politiku řídí američané ? Vám nevadí, že o Japonsku rozhoduje stát, který na jeho území svrhl atomové bomby ? Jak prosím vojensky či jinak Rusko ohrožuje Japonsko ? Ne domněnky prosím, ale fakta ! Vám nevadí vyjádření japonského politika, který v Moskvě potvrdil, že v případě navrácení Kuril bude Japonsko souhlasit s výstavbou amerických vojenských základen na těchto ostrovech ? Sleduji všechna Vaše vystoupení, a podporoval jsem Vás stejně tak jako moje rodina ve všech volbách. Musím bohužel konstatovat, že jste čím dál více na straně Ameriky a přikláníte se k jejich politice. Vaše včerejší vystoupení mě v tom jen utvrdilo. Je to pro mě zklamání a proto Vás už nemohu dále volit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.01.2017 11:22:22 - Tomio Okamura
Dobrý den, asi jsme si nerozuměli - mnou preferovaná varianta je, aby na území Japonska byla pouze japonská armáda. Rozhodně nejsem zastáncem přítomnosti jakýkoliv cizích vojsk na území Japonska nebo České republiky. A v pořadu jsem řekl, že jdu právě z rozhovoru s japonským velvyslancem, který mi říkal, že v tuto chvíli přítomnost americké základny na japonském území znamená jistou zdrženlivost Číny v regionu. 
Přeji ať se Vám daří a děkuji za podporu, Tomio Okamura