JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.12.2016 17:51:44 - lukas.konecny

Problém přeplněných věznic 2

Počet věznů bude v následující době problém právě proto, že sem vláda neustále importuje tisíce afričanů, arabů, romů a vietnamců, kteří tu páchají ve velmi zvýšené míře kriminální činnost. Kdyby tento import ustal, počet věznů by se zvyšoval daleko méně. Ideálně by bylo poslat všechny lidi z těch zemí, kteří u nás mají výraznou kriminalitu, domů. Pak statisticky by se brzy počet věznů i snižoval. Zvyšovat počet dozorců jen řeší důsledek. Co tak navrhnout zákon, který zakáže přijímat migranty ze zemí mimo EU, kteří u nás mají vyšší kriminalitu než češi? Tím by se problém vyřešil dlouhodobě

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.12.2016 18:52:18 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

ještě jednou děkuji za dotaz. Podle statistik vězeňské služby nestojí za nárůstem počtu odsouzených počet cizinců. Ano, cizinci mají svůj podíl na celkové kriminalitě a tedy i počtu odsouzených, ale ten je v řádech jednotek procent. Za období migrační krize se u nás zatím nijak výrazně nezvyšuje. Může to být i tím, že tu nemáme tolik migrantů, proces celého trestního řízení trvá několik měsíců až roků, a tak se to ještě neprojevilo ve statistice odsouzených. Ale určitě by se to již projevilo v policejních statistikách, které také sleduji. Největší podíl na kriminalitě stále mají pachatelé - recidivisti.

Já osobně jsem dlouhodobě odpůrcem přijímání uprchlíků, ale migranti zatím opravdu nejsou tím hlavní problém českého vězeňství. A pouze pro informaci migrant je vždy ze zemí mimo zemí EU protože pro členy EU platí volný pohyb osob.  

Ještě jednou děkuji za zájem o problematiku.

Zd. Ondráček