JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.12.2016 22:08:33 - lukas.konecny

Proč jste do česka nastěhovali cikány 2?

Neříkám, že jsou všichni cikáni stejní. Ale jejich kriminalita je mnohonásobně větší než našich lidí. Dvě různé kultury nemůžou spolu žít v jednom státě. Pamatujete, jak to dopadlo s Němci? A nakonec i Slováci chtěli vlastní stát. Co bude, až jich tu bude třeba 25%? Jak myslíte, že to soužití bude vypadat? Kdybyste je nechali v jejich osadách, tak bychom to nemuseli do budoucna řešit. Bylo by jim tam lépe a nám by bylo taky líp. Takže myslíte, že nemáme dělat nic a čekat, až jich tu bude tolik, že pak z toho bude občanská válka? To asi neprospěje nikomu. Proč jim radši nedat kus státu ted, at si tam žijí po svém. Nám to ušetří peníze a životy. Oni si budou moct udělat zákony podle svých hodnot a nebudou diskriminováni při hledání práce a bydlení. Nebylo by to tak lepší pro všechny? Nebo si myslíte, že nemáte dělat nic a radši dál vyhazovat miliardy na jejich integraci, která má spíš záporné než nulové výsledky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.12.2016 9:49:11 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den, již počtvrté.

Jsem rád, že jste hned první větou přehodnotil Váš postoj k cikánům jako celku, ikdyž v dalším textu to vlastně zase popíráte a prvky rasismu ve Vašich názorech jsou více než zřejmé. 

Bohužel také vidím, že používáte rétoriku, že za všechno v tomto státě mohou komunisti. Chci věřit, že jen z neznalosti věci. Dovolte mi tedy bych Vám připomenul, že právě komunisté v roce 1959 přijali zákon, kterým zakázali cikánům kočovat. Za komunistů také existovala povinnost pracovat (a to i ve vězení) a příživa byla trestná. Cikáni proto museli chodit do práce, nastěhovali se do domů a bytů a vzhledem k tomu, že nebyli koncentrováni na jednom místě, tak s nimi zásadní, zdůrazňuji zásadní, problémy nebyly. Snížila se také jejich porodnost a téměř 100% se podařilo odstranit cikánskou negramotnost. Ano, toto jsou fakta, která můžete těm "zlým" komunistům vytýkat.

Jaký je vývoj v tomto demokratickém kapitalistickém ráji vidíme oba. Již druhá generace cikánů nepracuje, ač by někteří pracovat mohli, většinově parazitují na sociálních dávkách a opět se umožnilo koncentrovat je do několika oblastí v ČR, kde je soužití s nimi jen velmi obtížné. Z toho u části většinové populace vznikají takové názory a návrhy jako máte Vy. Přestože problémy znám, také mi vadí, nemohu s Vašimi návrhy řešení souhlasit.

Přeji hezký den.

Zd. Ondráček