JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.12.2016 17:43:12 - Pro.diskuse

Já Vám nenadávám

Dobrý den,

jenom si myslím, že zejména zástupci zvolení za KSČM budou dbát u takových zákonů o jejich sociální rozměr. Proto jsem KSČM od svých 18 let volil. A arogance moci - neschopnost naslouchat tomu co lidé říkají. Při posledním cvičení LM jsme lektorovi z UV říkali mnoho připomínek a závěrem jsme mu říkali, že když budou v ÚV takhle pokračovat tak to špatně dopadne. A listopad 89 byl výsledek. A víte co nám tenkrát řekl? V ÚV se perou tři partičky o moc a to nemůže dobře dopadnout. A nedopadlo. Ještě jednou krásný příští rok.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.12.2016 18:29:07 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den po čtvrté,

víte, ještě když jsem pracoval jako vyšetřovatel u policie tak jsem byl na výjezdech, kde shořel dům i s lidmi uvnitř nebo kde se někdo otrávil CO2. Věřte, že to nikdy nebyl hezký pohled, vždy byl na místě někdo truchlící a v drtivé většině to bylo v důsledku špatné údržby či nedodržením bezpečnosti. 

Před přijetím zákona jako zákonodárce sleduji cíl, kterého mám být dosaženo. Vím, že platby za provedení revize jsou kraj od kraje a okres od okresu různé. Kdyby se to dalo regulovat jako třeba poplatek za STK tak by to bylo dobré, a já bych to klidně i uvítal, ale v tomto rozpoložení Sněmovny a pojetí podnikání to prostě neprojde. Nezbývá nám tedy než hledat toho, kdo nám tu revizi udělá dobře a levně. Je to stejné, jako hledat jiného řemeslníka, třeba elektrikáře či instalatéra.

Osobně jsem přesvědčen, že lidem naslouchám a každé svoje hlasování jsem schopen i odůvodnit. Chápu však, že ne vždy každého uspokojím a přesvědčím, že jsem hlasoval dobře a v jeho zájmu. Zájem jednotlivce či skupiny však nemusí být zájmem vetší skupiny nebo celku.

K roku 1989 se nechci vyjadřovat. Nevěřím tomu, že to byla studentská revoluce a o úloze KSČ a jejich funkcionářů nechci spekulovat. 

Přeji vše dobré do roku 2017

Zd. Ondráček