PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.01.2017 23:41:58 - lukas.konecny

Spáchala vláda trestný čin Diskriminace skupiny lidí?

Vláda schválila dokument Strategie romské integrace. Na straně 50 se přitom píše:
Opatření: Navýšit finanční prostředky na dotační titul „Podpora sociálně znevýhodněných romských žáků středních škol a studentů vyšších odborných škol“ na částku 12 mil. Kč s účinností od roku 2016.
Z poznámky pod čarou: Jedno z opatření směřuje také k vytvoření specifické nárokové podpory pro žáky ze sociálně znevýhodňujícího prostředí, přičemž by měl být nahrazen současný dotační program na podporu romských žáků středních škol, podporováni by byli do budoucna všichni sociálně znevýhodnění žáci. S tím však nelze souhlasit, naopak program specifické podpory romských žáků by měl být posílen.

Z toho jasně vyplývá, že k získání dotace na studium musíte mít tu správnou barvu kůže. Pokud jste příslušníkem "podřadné" bílé rasy, tak na dotaci nemáte nárok. Nedopustili se tím členové vlády trestného činu &402 Diskriminace skupiny lidí nebo aspoň &329) 2)b) Zneužití pravomoce úřední osoby?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.01.2017 13:07:19 - PhDr. Miroslav Sládek
Dobrý den,shodou okolností jsem těsně před tím, než jsem otevřel váš dotaz zde na PL přemýšlel o pozitivní diskriminaci, když jsem procházel kolem reklamy na oděvy. Na reklamě totiž byla nějaká Asiatka. Ve Vietnamu nebo Japonsku, prosím, to je jejich věc, ale kolik tady žije Vietnamců, že se vyplatí je získávat reklamou? Anebo je to prostě tak, že většinová, tedy domorodá a bílá většina je soustavně masírována výchovou k multikulturalismu?Přestože jsem o tak zvané pozitivní diskriminaci jako prostředku pro útlak nás, původního domorodého obyvatelstva hovořil již v době, kdy tady skoro žádní přivandrovalci nebyli, mohu stanovisko zopakovat po dvaceti letech. Právě tak jsem byl obviňován z populismu stejnými osobami, jako jsou politici a politologové, kteří dnes prohlašují, že populismus je výborný a hlavně prospěšný, stejně jako vlastenectví.Tak prosím, pokud zavádět důsledné zastoupení všech obyvatel ve všech oblastech, potom podle jejich procentuálního zastoupení ve společnosti.Ilustrační příklady:V České republice trvale žijí cca dva Japonci a tři Korejci, proto jejich zastoupení v parlamentu bude 0,005%. Tedy jedna pěti tisícina jednoho poslance.Jelikož tady trvale žije deset osob afrického původu, jejich zastoupení mezi hlasateli v televizi by mělo být 0,01%, tedy jedna setina jednoho hlasatele.Osob pocházejících z Vietnamu jsou zde zhruba dvě tisícovky. Jejich zastoupení v reklamě představuje tedy 0,2% jedné postavy na plakátu.Při návštěvě úřadu práce, zvláště v některé dny, by se mohlo zdát, že v České republice žijí jenom cikáni. Při sčítání lidu se však k této komunitě přihlásilo jen 5 000 osob. V rámci tak zvané pozitivní diskriminace by tedy bylo naší povinností zajistit, aby každý školní rok bylo přijato na vysoké školy 0,5% studenta cikánského původu. To jest za dvě stovky let takto nastřádáme jednoho celého studenta.Čas ale letí rychle, takže i z tohoto hlediska by bylo dobré si pohlídat, koho volíme, aby nám tady za chvíli nepřerostli přes hlavu.