JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2017 14:36:00 - 1Alan

Karel Srp

Jaký je váš názor na pokus o jmenování Karla Srpa členem Etické komise? Je to vůbec právně možné? Tak přeci jen od té samé komise nedostal osvědčení účastníka protikomunistického odboje, neboť byl několik let registrován jako spolupracovník StB. A kdo ho vlastně prezidentovi navrhl? Nebo to rozhodl zcela sám? Jste rád, že jmenování Sobotka nepodepsal? A druhá část dotazu. Dělají to všichni politici, že vyznamenávají a různě se odvděčují těm, co je podporovali. Nemělo by se to nějak zakázat nebo regulovat? Taky nechápu, jak někdo z vyznamenání od kamaráda, ze něco jiného než kamarádství, může mít radost

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2017 17:16:05 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz, ale asi Vás zklamu. Etické, mravní, názorové či výkladové a Bůh ví ještě jaké komise či úřady (např. ÚSTR, ÚDV a další) považuji za trafiky, které jsou obsazovány kumpány z řad kamarádíčků, řiťolezců, podporovatelů či bývalých kolegů politiků, kteří zrovna nemají jiné dobře placené křeslo, možná něco vědí, a tak jim stát dopřeje tuto trafiku placenou z peněz daňových poplatníků. Kdo byl či nebyl spolupracovníkem StB je mi, poté, kdy bývalý federální ministr vnitra Richard Sacher nechal hned na jaře 1990 stáhnout svazky té lůzy kolem Havla, včetně jeho samého, úplně fuk. Obdobně je to s vyznamenáváním. Tato společnost má nejméně 27 let dvojí metr a od toho se i odvíjí i vývoj v této společnosti, která to zatím toleruje.

Přeji hezký den a jestli mohu doporučit, nenervujte se tím. Ať se mezi sebou třeba požerou.