Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.01.2017 13:53:10 - Ema Fík

Proč si myslíte, že ze Sobotkou vyhrajete volby?

Včera jsem večer v televizi poslouchala premiéra jak se chvástá. Měla jsem ale co dělat, abych udržela pozornost. Nemyslíte, že potřebujete někoho mnohem charismatičtějšího? Sobotka mluví monotóně jak nějaký stroj. Postrádá podle mě nějakou lidskost. Evidentně je to způsobeno tím, že on sám s lidmi nekomunikuje. Nemyslíte, že mám pravdu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.01.2017 14:32:12 - Ing. Jiří Petrů

Dobrý den.

děkuji za Váš e-mail. Zřejmě vás moje odpověď neuspokojí, ale už s první větou nebudu souhlasit.

Pokud se ČSSD ve své volební kampani zavázala občanům učinit v případě úspěchu ve volbách  kroky zlepšující situaci pro zaměstnance, seniory, rodiny s dětmi, potřebné, pro bezpečnost, zajištění pracovních míst, vzdělanost a poté při vyjednávání vlády prosadila své priority do koaliční smlouvy, není konstatování splnění těchto slibů chvástáním. Čestný člověk své sliby plní a pokud se  k dnešnímu dni podařila již většina splnit, zasloužil by si spíše uznání. Navíc jak Bohuslava Sobotku znám, zpravidla říká, že se "nám" podařilo. Myslí tím celý tým lidí, kteří s ním spolupracují. Není jeho zvykem říkat neustále "Já jsem udělal, moje ministerstvo udělalo, já to vím, oni nic dvacet roků nerobí, já to všecko robím sám", jak to dělají někteří politici. Vystupování premiéra nepovažuji za chvástání, ale konstatování reálného, faktického stavu.

V tom ostatním budu zřejmě z Vašeho pohledu neobjektivní, ale snad mě omluví skutečnost, že Bohuslava Sobotku znám osobně již cca patnáct let. Zažil jsem v jeho blízkosti mnohé situace a rozhodně to není žádný obyčejný stroj. Znám ho jako velmi pracovitého, důsledného, systematického a citlivého člověka, který se ovšem občas umí rozjet jako pořádně rozpálený parní stroj (když už ho přirovnáváte ke stroji).

Pravdou je, že i při velmi četných setkáních s občany, u kterých jsem byl přítomen, vystupuje Bohuslav Sobotka distingovaně, v klidu a s rozmyslem. Dává si záležet, aby jeho odpovědi a komunikace byla podložena fakty a pravdivými informacemi. To jistě nevyvolá takové emoce jako kdyby použil jazyk z naléváren a křičel, že "všecí kradnú, já zrobím porádek, tady nikdo nic nedelal,  až já musím …. atd.“.

Bohuslava Sobotku znám totiž jako slušného člověka a to mně, a možná i dalším vyhovuje.

Zdraví Jiří Petrů