RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.02.2017 12:30:05 - Koblížek P.

rooming

Přijde vám normální, že v Česku jsou nejdražší mobilní služby a když se vám konečně podaří zrušit rooming, máme zase jen my doplácet na to, že se služby operátorů zdraží? Není to žalovatelné u Evropského soudu, jakože nemáme stejné podmínky jako jinde v EU?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.02.2017 10:20:50 - RNDr. Pavel Poc
Ne, to mi tedy opravdu normální nepřijde, a je mi upřímně naprosto jedno, jestli za to může Ministerstvo průmyslu a obchodu nebo ČTÚ. Nemyslím si, že je to případ k Evropskému soudu, ale mohl by to být teoreticky případ pro Komisi. Problém ovšem je, že tyto Evropské nástroje lze využít teprve tehdy, když jsou vyčerpány veškereé nástroje na národní úrovni, a to v tomto případě ještě zdaleka nejsou. MPO mělo dávno připravit novelu zákona o elektronických komunikacích, že to není, je jasně chyba ministra Mládka, to je mi líto, ale to že je z mé strany neznamená, že si budu něco vymýšlet. Jiná věc je to v datových službách, tam je to věc ČTÚ a UOHS ty se o to podle mně měly postarat dávno, protože je jasné, že zde trh nefunguje a fungování trhu je jejich zodpovědnost