Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2017 10:11:32 - AndělaKK

Valtické vinohrady

Moc pěkné fotky. Vaše? A vzhledem k tomu, že je letošní zima ,úrodná", lze čekat, že se to projeví i na úrodě vína? Přeci jen loni si zemědělci stěžovali na sucha, což po letošní zimě asi nehrozí ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.02.2017 11:40:21 - Ing. Jiří Petrů

Dobrý den a poděkování za e-mail. Fotky jsem pořídil při cestě domů (viniční trať Kačisdorfské pole ve Valticích) na mobilní telefon. Také mě zajímalo, jak se vinaři dívají na letošní zimu, protože teploty byly až 23 stupňů pod nulou. Názor většiny vinařů je takový, že nástup mrazů byl postupný a nemusel vinohrady nutně poškodit. Důležitý bude stav vinohradů při řezu. Pokud nebude poškození veliké, lze očekávat, že si s tím naši vinaři poradí. Jak se říká, polovinu ovlivní vinař a polovinu už Pán Bůh. Sněhu u nás v regionu bylo tuto zimu průměrně, ale vláhový deficit z předešlých let je veliký a jen tak se nesrovná. Bude nutné s vodou hospodařit. Osobně se chystám z jara zabudovat jímku na dešťovou vodu, abych měl v létě dostatek vody na zalévání zahrady. Zdraví Jiří Petrů