ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.02.2017 14:49:35 - kolumbus

koalice

Proč jste se nespojili se svobodnými a společně jste nebojovali proti dosavadní politice polistopadových stran? S ODS to totiž moc dobře nejde a tento marketingový slogan se evidentně vyplácí. ANO s ním třeba volby vyhrálo

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2017 8:30:45 - Ivo Valenta

Dobrý den,


spolupráce Strany soukromníků a Svobodných byla zacílena na krajské volby. Její další pokračování záviselo na opětovné vůli obou těchto stran jít společně i do parlamentích voleb. Svobodní se však rozhodli, že do nich půjdou samostatně, což bylo suverénní rozhodnutí, které nelze nijak rozporovat. Nejsem přesvědčen o tom, že by spolupráce Strany soukromníků a ODS byla chybou. Obě tyto strany jsou si programově blízké, cílí na podobnou skupinu voličů a hlavně chtějí bojovat proti přemrštěné regulaci, byrokracii, omezování svobod a zásahům státu do soukromí. Nevidím tedy důvod, proč by nemohly spojit síly. Domnívám se, že v současné době, kdy je svoboda dnes a denně omezována, je třeba odhlédnout od minulosti a zaměřit se na budoucnost a na boj proti aktuálním hrozbám, které zosobňuje současná vláda v čele s ČSSD a ANO. Toto hnutí sice dost možná vyhrálo volby na základě vymezení se proti strukturám standardních politických stran, ale jeho hodnotová neukotvenost páchá v naší zemi mnoho škod, a tomu je třeba zabránit. Já se domnívám, že tak může učinit pouze silná pravicová formace. A proto vždy budu podporovat to, aby spolu pravicové strany spolupracovaly a hledaly cestu, jak společně vyhrát volby.

Ivo Valenta