Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.03.2017 1:08:41 - Hana Komínková

Máte slovo - i toto je podpora bohatých - dotují se nájmy, ti, co bydlí ve vlastním pořídit a opravovat nemovitost nemusejí??

Zdroj: http://www.nasepenize.cz/prispevek-na-bydleni-chudsim-rodinam-letos-klesl-293956
"Pro domácnosti žijící ve vlastním bytě v osobním nebo družstevním vlastnictví nerozhoduje velikost obce, kde se nemovitost nachází. Rozhodující je pouze počet osob v domácnosti. Výše normativních nákladů pro vlastníky je navíc nižší než nejnižší normativní náklady pro nájemníky v obcích do 10 tisíc obyvatel.Náklady vlastních bytů přitom do značné míry závisí na velikosti obce, od níž je odvozena cena nemovitosti. Je poměrně časté, že se rodina rozhodne pro koupi vlastního bydlení, aby vyměnila nájemné za splátku hypotéky, často v obdobné výši. Zhorší-li se její finanční situace a propadne-li se její příjem, kvůli rozhodnutí pro vlastnické bydlení nemusí na státní podporu dosáhnout. Snaha postarat se o svou budoucnost je tak po zásluze potrestána.
Nejvíce se normativní náklady na bydlení snížily v nejmenších obcích – pro čtyř a vícečetné rodiny dokonce o více než 450 Kč.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.