ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2017 11:37:56 - Šarlotka

sportovci

Nepřemýšlel jste o tom, že byste se jako politik, který podporujete sportovce zasadil i o to, aby handicapovaní sportovci nedostávali několikanásobně méně, než zdraví sportovci? Nemělo by to být spíš naopak? Vždyť jsme v tomto unikát i v porovnání s ostatními zeměmi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2017 10:23:44 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,

naprosto s Vámi souhlasím. Několikrát jsem tohle téma projednával na senátním podvýboru pro sport, jehož jsem místopředsedou.  Máte absolutní pravdu v tom, že handicapovaní sportovci si zaslouží více finančních prostředků, než se jim dostává dosud.

Apeloval jsem v tomto směru i na zástupce ministerstva školství. Tento model je navíc součástí tezí, které jsme projednávali při společných jednáních a prosazuji je v oblasti nezbytných změn ve státní podpoře sportu. Sám podporuji handicapované sportovce Zlínského kraje již mnoho let, a to prostřednictvím speciálních grantů Nadace SYNOT. Nejde přitom jen o podporu na „klubových úrovních“ – přispíváme také jednotlivcům, především handicapovaným dětem, na pořízení speciálních sportovních pomůcek.

Je ale pravdou, že zdroje, o kterých píšete, by měly jít především ze strany státu.

S pozdravem

Ivo Valenta