Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2012 1:29:57 - Vilém

Babyboxy

Pane Novotný, babyboxy slaví 7 let fungování v ČR. Vy jste byl jedním asi tím největším iniciátorem zřízení babyboxu v Mostě. Jak jste k tomu došel? Co jste musel všechno pro zřízení této schránky udělat? Jak jste se seznámil s Ludvíkem Hessem?Děkuji P.Mařas

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2012 20:36:43 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Dobrý večer, k některým myšlenkám dojde člověk víceméně náhodně, někdy si něco přečtete či něco vidíte a říkáte si . . .  " a proč to ještě není u nás?" A takhle tomu bylo i v případě zřízení babyboxu v Mostě.

A od myšlenky je ke skutku, když chcete, máte vůli a motivaci už je jen krůček. Tak jsem si na web portálu našel vše kolem Ludvíka Hesse (v podstatě jde každé jméno "vygooglovat") a pak už jsem jen napsal e-mail, ve znění - co mohu udělat proto, aby v Mostě babybox byl. Ludvík Hess se mi ozval v brzku. Řekl mi, co je k tomu potřebné udělat - sehnat peníze, ať již přes sponzory, ale i individuálními dary. Pomohlo v konečném důsledku mnoho mých přátel, kterých si velmi vážím, ale i mnoho firem - ti dali největší finanční "injekci" tomuto projektu, takříkajíc. Nu a dobrá věc se podařila. Zavolal jsem Ludvíkovi Hessovi, že koruny budou - a byly. On pak zařídil, tak jako vždycky, výrobu schránky a 5.prosince 2010 jsme v mostecké nemocnici s jejím dovolením a po instalaci schránky, babybox otevřeli.

Byl jsem ale i na otevření babyboxu v Litoměřicích, tam jsme se viděli s Ludvíkem Hessem prvně a pak už v prosinci jsme si popovídali při dobré obědě déle. Musím říci, že Ludvík Hess je i ve svém věku frajer!

No a to je tak asi vše

PS: od té doby babybox v Mostě zřejmě , možná zachránil život jednomu děvčátku a jednomu chlapci

Kdyby už nikdy nic jiného, tak . . .  to stálo za to, co myslíte?

Hezkou neděli

Karel Novotný