MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.04.2017 18:12:36 - K42

Dynamit v základech demokracie

Dobrý den,

otevřu iDnes a co se nedočtu: „Byl to dynamit v základech demokracie,“ řekl Bělobrádek. Přiznám se, že nevím, co je větší dynamit v základech demokracie, než Vaše toto tvrzení.

Milý drahý ministře - tohle Vaše tvrzení je naprosté pohrdání voliči, volič rozhodl v souladu s demokratickými principy, že na Hradě bude ten, kdo tam teď je, tedy Miloš Zeman.

Pokud zpochybňujete rozhodnutí voličů, pak nemáte co v politice pohledávat. Ti co přišli k urnám rozhodli tak, jak rozhodli. Ti co zůstali doma, se jenom "vezli".

Vy nejste demokrat...

Občan K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.05.2017 14:20:00 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
 Pěkný den, citoval jsem slova Petra Pitharta který přesně hovořil o "dynamitu" v základech demokracie. přímá volba prezidenta je jistě možná a demokratická, jde však o to, že se měla ústava změnit i v dalších parametrech, aby nedocházelo k tomu, co nyní vidíme, že si prezident vykládá ústavu, jako by byl prezidentský systém. A my ho nemáme. A s tím, kdo je nyní na Hradě to opravdu nesouvisí