JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.04.2017 0:41:22 - mravenec-99

Jak by dopadlo referendum o zákazu islámu v česku?

1) Co myslíte? Já bych řekl 85% pro zákaz islámu. K pointě - nemají náhodou poslanci zastupovat své voliče? A ne přemýšlet a rozhodovat za ně? Myslíte si, že většina voličů ksčm je pro zákaz islámu?
2) Pokud poslanci hlasují opačně, než chtějí lidé, nežijeme v demokracii, ale v diktatuře. Souhlasíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.04.2017 7:49:27 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

v nový den nový titulek, ale staré téma. Odpovědět na Vaši otázku je velmi jednoduché. Referendum na toto téma by dopadlo stejně jako referendum mající odpovědět na otázku zda zrušit daně. Jenže takové referendum u nás být vyhlášeno nemůže, protože by odporovalo Ústavě ČR.

Máte pravdu, že poslanec zastupuje své voliče, kteří mu dali mandát, ale při rozhodování musí postupovat podle Ústavy. Tedy hlasovat podle svého, podotýkám svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jestli někdo hlasuje jinak než chcete Vy  a Vy jste ho volil tak máte právo nedat mu příště svůj hlas a dát jej někomu jinému, třeba populistovi, který bude vykřikovat podobné nesmysly, které jsou v rozporu s Ústavou ČR. A jestli si myslíte, že žijeme v demokracii tak to mě je Vás líto.

Přeji hezkou neděli a než položíte další otázky tak si prosím tu Ústavu ČR a Listinu alespoň přečtěte. Děkuji.

Zd. Ondráček