Jiří Hráček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.04.2017 12:58:46 - Brnislav

Názor na rezidentní parkování v Brně

Jak vnímáte vy a celá brněnská KSČM připravovaný plán na zavedení rezidentního parkování?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.05.2017 19:08:08 - Jiří Hráček

Dobrý den,

samotná myšlenka není špatná. Problém ovšem je způsob jakým ji realizuje současné vedení Brna. Pan náměstek Hollan za Žít Brno, který má na starosti oblast dopravy se projevuje s prominutím jako diletant. Plán na zavedení rezidentního parkování se měl začít v centru města realizovat již v dubnu tohoto roku, ale projekt byl odložen díky jeho nepřipravenosti. Je důležité si uvědomit, že parkovacích míst například v centru města je nedostatek a zavedení jen samotného rezidentního parkování tento problém nevyřeší. Je nutné vybudovat dostatek novým parkovacích míst tak, aby se dostalo na všechny občany, kteří v dané městské části bydlí. Jinak reálně hrozí, že řada občanů sice bude mít právo ve svém bydlišti zaparkovat, ale místo nenajde (dnes je běžné, že rodiny mají dvě a více automobilů), protože jich je dnes prostě málo a to postihne okolní ulice, mimo vyhrazené zóny což povede k nespokojenosti všech. 

Aby rezidentní parkování mohlo fungovat, musí se uskutečnit celá řada opatření. Nestačí jen něco schválit a čekat jak to dopadne. V Brně se má pro začátek zavádět v září tohoto roku v centru města a postupně se bude rozšiřovat do celé městské části Brno-střed a později dál do dalších městských částí. Zatím mám obavy, že pod současným vedením města Brno z toho může být jeden velký chaos. Takže ano já osobně jsem pro zavedení rezidentního parkování a brněnská KSČM ho má v programu, ale vše se musí dělat s rozumem.                                                                                             

Snad budete s mojí odpovědí spokojený, a pokud máte další dotazy tak se ptejte.