Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.06.2012 12:28:25 - camel

Odpověď na dotaz

Dočetl jsem se, že Poslanecká sněmovna v úterý s konečnou platností schválila návrh Ivany Řápkové na zavedení nové sankce za některé vážné a úmyslně páchané přestupky. Zákon prý počítá konkrétně s tím, že pachatelé takových přestupků budou moci být v budoucnu trestáni až tříměsíčním zákazem pobytu v místě, kde se protiprávního jednání opakovaně dopouštějí. Co na to říkáte? Podle mě jde o nesmysl a stojím za vaším návrhem, aby opakovaný přestupek byl posuzován jako trestný čin. Budete se i nadále snažit tento návrh prosadit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.08.2012 10:50:52 - Jana Vaňhová

Dobrý den,

v tom se asi shodneme. Řešit likvidaci odpadků tím, že je jednoduše hodíte přes plot k sousedovi, asi není ten správný způsob. Vy se sice zbavíte nepořádku, ale váš soused určitě nebude nadšený a možná si to s vámi přijde ručně vyřídit. Obdobný postup prosadila ODS, která chce, aby občané, kteří opakovaně páchají přestupky, dostali zákaz pobytu v dané obci a vlastně se mohli nerušeně přesunout do jiné obce, kde v porušování zákona budou dále beztrestně pokračovat. Že je to hloupost? To k poslanecké práci také patří.

Jsem přesvědčena, že není možné řešit své problémy na úkor někoho jiného. Jednoho delikventa se zbavíte, okolní obce vám na oplátku pošlu dva své. Jediným řešením je nulová tolerance a podstatně tvrdší postihy za opakované přestupky. Ústecký kraj má řešení v podobě Ústeckého balíčku a příslušný zákone je od září minulého roku v Poslanecké sněmovně. Pravicový poslanci však nechtějí připustit, aby se opakované přestupky staly trestným činem s výrazně tvrdšími postihy vůči delikventům. Místo toho vymýšlejí hlouposti a snaží se vytvářet dojem, že jim jde o bezpečnost slušných lidí, i když skutečnost je zcela opačná.

To jen dokazuje, že současná politika pravicové vlády je ve slepé uličce a není schopná přijít se skutečnými řešeními aktuálních problémů, a co je horší, odmítá pomocnou ruku od Ústeckého kraje. My však v našich snahách o prosazení příslušných právních norem nepolevíme. S pozdravem Jana Vaňhová