PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2017 7:19:29 - RenataD

Názor

Dobrý den pane doktore. Jaký je Váš názor na to že ministr Babis neustále odmítá nařčení že byl agentem STB i když jeho nevina nebyla na Slovensku prokázána protože se Ústav paměti národa odvolal proti výroku soudu kde členové STB tvrdí že Andrej Babis nebyl členem STB?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2017 14:24:29 - PhDr. Miroslav Sládek
 Dobrý den,Ústav paměti národa se skutečně dovolal proti rozhodnutí soudů nižší instance, jehož rozsudek zněl, že Babiš nebyl vědomým spolupracovníkem STB. K tomuto závěru došly soudy na základě výpovědí 3 estébáků. Kolik dostali zaplaceno za své svědectví a zda mají tak oni i jejich potomci vystaráno na 100 let dopředu, se můžeme jenom domnívat. Právě tak můžeme pochybovat o čestnosti bratislavských soudců.Naopak velmi pozitivně je třeba hodnotit prohlášení ředitele Ústavu paměti národa, který řekl, že není možné, aby v právním státě mělo větší váhu svědectví zločinců, než archivní dokumenty. To je přeci jasně a srozumitelně řečeno a každému to musí být jasné.Přijetí svědectví estébáků soudem je výsměchem všem obětem komunistické diktatury. V normálním právním státě by takové svědectví nemohlo být ani soudem přijato, protože čestnost a pravdomluvnost nemůžete očekávat od zločinců. Pro estébáka je křivé svědectví neco tak snadného a obyčejného, jako pro zákonů dbalého občana označit si jízdenku při nástupu do MHD. V normální zemi by takové svědectví advokáti rozcupovali tak, že by soud nařídil takového křivopřísežníka okamžitě dopravit do cely předběžného zadržení a obvinění by následovalo vzápětí.Kauza není skončena a jestli se panu Babišovi nelíbí, že je všeobecně nazýván estébákem má možnost se bránit i u českých soudů. Třeba by opět přijeli stejní svědci, anebo by svědčil starý Grenbeníček, který umlátil mnoho vězňů ve věznici STB? Rád bych se k takovému soudu dostavil.